Sunday, May 10, 2009

Moon...

Well well well... aku ditag lagi oleh Moon... dia tahu aku mmg suka jawab tag... tp lately aku jarang bukak blog n FB aku... tapi, untuk tidak mengecilkan hati Moon, walau lewat, aku ttp akn jawab.

Pada aku menjawab tag ni adalah menyeronokkan. Mayb ada yg berpandangan negative. Alaa.. benda ni fun... nak tunjuk kita sporting.. jngn rasa terbeban.. member yg tag kita tu berbesar hati n ingat kat kita... apa, tak seronok ke? kesian kat diaaaa... maklumlah kita ni bukan orang penting... agaknya kalau PM atau penyanyi yg tag, sure heboh sume owg tahu yg kita kena tag... (hehehe... sebenarnya nak bagi tau org2 yg aku tag tapi 'tak sudi' nak jawab :( sedey... isk..isk

Tak jadi isu lah... memain jerr

1.
Nama timangan family:
errr... dalam family?
mak bapak panggil aku - adik
adik beradik - kak molee atau molee
orang terdekat - wea
anak buah - mama, aunty molee n cik molee

2. Anda seorang yang...:
Sangat peramah... mudah menangis bila marah atau tersentuh hati... kadang2 cakap main lepas, tak sedar orang terasa, maaf ya... mood akan hilang bila orang yg cakap dengan kita emosional... kalau migrain orang nampak aku sombong sket, tapi bukan sombong, cuma tahan sakit, malas nak toleh kanan kiri...

3. Insan istimewa dan kenapa dia teramat istimewa:
Hmmm...
~ mak bapak: orang yg membuatkan kita berada kat dunia ni
~ adik beradik: saudara aku
~ daniel: orang yg aku nak share hidup

4. Lagu kesukaan sekarang:
Sama jugak macam Moon, lepas balik ESQ mmg suka sangat lagu2 berunsur ketuhanan & nabi... lagu lain dengar jugak, tapi macam tak puas, bila dengar lagu berunsur ketuhanan ni membuatkan hati jadi tenang... kat Alaf 21 sekarang ni, turun bawah lagu asmaulhusna, naik atas lagu demi matahari, pergi kanan dengar selawat nabi, pergi kiri lagu nasyid, tetiba ada phone bunyi lagu raihan, lucu jugak kengkadang, tapi seronok sangat-sangat!


5. Warna kegemaran:
Putih & Pink


6. Benda paling wajib dalam handbag:
~ henfon
~ purse
~ duit
~ kunci kete
~ kad ...
~ barang mekap (lain beg.. hehe)

7. Kali terakhir nangis:
Tak ingat... lepas ESQ mmg banyak menangis... banyak yang tersentuh... kadang2 jadi semakin sensitive... dugaan datang & pergi...

8. Tag rakan anda:
Takut nak tag orang laa... Takut orang marah and membuatkan orang tidak selesa.

Tapi kalau diberi pilihan, Miss Dilla Jabar Al-Ameer lah... siapa lagi! Amik kau... kehkeh..

2 comments:

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

kak moll..
TQ ek sudi jwb tag moon.
tol la k.moll.
bdk opis kite skrg dah x dgr lagu2 laro.
sume dgr lagu nasyid.
hrp2, moon x jdkan menda ni bermusim je.
risau kalo diri ni lalai.
tlg2 igtkan moon ek. =)

molldanny said...

moona...

satu lagi, sedih jugak kalau kita jadikan bahan2 berunsur ketuhanan tu sebagai satu benda lucu yang boleh di gurau sendakan...

apa kata kita jadi orang yang matang, menghormati apa yang telah kita perolehi dalam ESQ tu...

contohnya dalam ESQ tu selalu disebutkan 'Istigfar...'.. 'mintak ampun pada Allah..' .. & macam-macam lagi... so rasanya kita ambil semua tu sebagai satu benda yg baik, tak perlu dijadikan lawak jenaka.

Bukan tak boleh langsung berlawak, cuma adakalanya bila tak perlu dilakukan, toksah dilakukan... bukankah diam itu lebih baik dari berkata-kata yang dapat mengguris hati org lain...

tak gituw mooonn...